No i wystartowało! Możemy już ogłosić, że ruszamy z ofertą cateringową od Mama Thai.
Opracowaliśmy dla Was składające się z 30 pozycji wyjątkowe menu, które możecie dostosować do własnych preferencji. Planujesz imprezę okolicznościową? Urodziny? A może w Twojej firmie szykuje się specjalne wydarzenie lub Lunch Day? Przychodzimy do Ciebie z idealnym rozwiązaniem na kulinarną oprawę planowanego eventu.
Wiemy, że osoba, bądź cała zaangażowana w organizację grupa, ma wiele kluczowych spraw na głowie, dlatego system składania zamówienia skróciliśmy do kilku etapów, co pozwoli wyeliminować cały stres związany z zapewnieniem naszych aromatycznych potraw.
System składania zamówień przedstawia się następująco:
Etap Pierwszy:
Skontaktuj się z nami, możesz to zrobić telefonicznie pod numer: 790 686 090,
bądź mailowo na adres: mamathaibialystok@gmail.com
Podczas pierwszej rozmowy przedstaw nam, krótki zamysł eventu, szacowaną ilość osób oraz datę i miejsce wydarzenia.
Etap Drugi:
Wybierz z menu cateringowego interesujące Cię pozycje i podaj nam ilość, poszczególnych z nich, jaką chciałbyś zamówić. My przedstawimy Ci wykaz cenowy, oraz ewentualnie zaproponujemy odpowiednie rozwiązanie, aby dostosować ilość potraw do szacowanej ilości uczestniczących w wydarzeniu.
Istnieje również alternatywna opcja, w której na podstawie wcześniej uzyskanych informacji to my zaproponujemy Ci pełną, dostosowaną do wszelkich potrzeb ofertę, którą oczywiście będziesz mógł modyfikować.
Etap Trzeci:
Na tym etapie nie pozostaje nam już nic innego, jak finalizacja zamówienia. Przygotujemy je oraz odpowiednio zapakujemy, aby potrawy dotarły do Ciebie w uzgodnionym czasie i nienaruszonym stanie! Możliwa jest też opcja odbioru własnego, w naszym lokalu przy ul. Kopernika 2 w Białymstoku.
Menu Cateringowe Mama Thai:
1. Mini Bao (z opcją wyboru):
– z zieloną salsą i kiełkami buraka
– z salsą mango i radicchio
– ze schabem w korzennej marynacie, kolendrą, granatem i szczypiorem
– z kimchi, sałatą lollo bianco i sosem sriracha
2. Świeże springrollsy w dwóch wersjach smakowych- krewetka lub kurczak, podane z egzotycznymi owocami oraz sałatą i sosem
3. Smażone sajgonki w trzech wariantach:
– z wieprzowiną oraz warzywami
– z kaczką
– z warzywami
4. Sałatka w ananasie z zieloną salsą
5. Piklowany kalafior, podany z chili
6. Sos orzechowy
7. Mus z mango ze skórką z limonki, bitą śmietaną, liczi i granatem
8. Krewetki w tempurze podane z sosem sweet chili
9. Salsa mango-ananas
10. Zielona salsa: ogórek, chili, cebula, kolendra
11. Pierożki Gyoza podane na parze, w wersji z kurczakiem bądź z warzywami
12. Smażony szaszłyk z kurczaka satay w curry
13. Sałatka ze smażonym korzeniem lotosu
14. Sałatka z wodnymi kasztanami
15. Banh mi, czyli bagietka nadziewana marynowanym schabem przygotowanym metodą sous vide, sosem sriracha mayo oraz piklowaną rzodkiewką
16. Pasta rybna: wędzony łosoś, edamame, żółta papryka, oi muchim
17. Gravlax z gochugaru, pieczoną żółtą papryką i kiełkami
18. Szaszłyki z egzotycznymi owocami
19. Zupa Tom Kha z trzema dodatkami do wyboru:
a)z kurczakiem
b)z tofu
c)z krewetkami
20. Żeberka w glazurze teriyaki
21. Ciastka rybne
22. Placki z kimchi
23. Gobi manchurian
24. Skrzydełka w glazurze na bazie gochujang w trzech wersjach smakowych:
-orzechowe
-sezamowe
-klasyczne
25. Monoporcje deserów:
-Tarta z kremem oraz owocami egzotycznymi
-Mus czekoladowy
26. Tort Bezowy z kremem mascarpone i owocami egzotycznymi
27. Tort Bezowy Daquas
28. Sushi wytrawne:
a) California Special’s (8 szt.):
-opalany łosoś on the top, krewetka w panko, sos sriracha mayo, ogórek świeży, brzoskwinia, serek Philadelphia
-łosoś w panko on the top, ogórek świeży, papryczka chilli, sałata, łosoś pieczony, serek Philadelphia
-szparagi smażone na maśle, malina świeża, ser kozi, tuńczyk, ogórek świeży, masło orzechowe, całość podana w naleśniku
b) Mama Classic’s (8 szt.):
-łosoś marynowany w buraku, ginie i pomarańczy, ogórek świeży, serek Philadelphia
-łosoś pieczony, tykwa, mango, sos sriracha mayo, ogórek świeży, serek Philadelphia
-łosoś w panko, szpinak, ser feta
-krewetki w panko, ogórek świeży, tykwa, daikon, serek Philadelphia
-krewetka smażona na maśle, mango, omlet tamago, ogórek świeży, serek Philadelphia
-pasta z tuńczyka, ogórek świeży, szczypior, sos sriracha mayo, serek Philadelphia
-pasta z surimi, czosnek, majonez, ogórek świeży, serek Philadelphia
-tofu marynowane, sos sriracha mayo, daikon, tykwa, ogórek świeży, serek Philadelphia
-tofu w panko, sos sriracha mayo, daikon, tykwa, ogórek świeży, serek Philadelphia
-kalmar, tykwa, daikon, ogórek świeży, serek Philadelphia
-pieczona biała ryba, daikon, tykwa, ogórek świeży, serek Philadelphia grubo smarowany
c) Hosomaki Mamy (8 szt.):
-łosoś pieczony, sos siriracha mayo
-tykwa, serek Philadelphia
-ogórek, serek Philadelphia
-daikon, serek Philadelphia
29. Sos do sushi wytrawnego:
-sweet whisky
-siriracha mayo
-sos sojowy bezglutenowy
-sos sojowy
-sweet chilli
-pomarańczowy
30. Sushi na słodko – zawinięte w kolorowy papier sojowy (8 szt.):
-ryż gotowany na mleku kokosowym z wanilią, banan, Nutella
-ryż gotowany na mleku kokosowym z wanilią, czekolada mleczno-truskawkowa, serek naturalny, owoce sezonowe
-ryż gotowany na mleku kokosowym z wanilią, biszkoptem czekoladowym oraz mlecznym kremem z dodatkiem miodu
-ryż gotowany na mleku kokosowym z wanilią, masło orzechowe, smażony w tempurze banan, sos owocowy
Informacje dodatkowe:
Każdy sos oraz salsa są podawane z dodatkiem smażonych chipsów Wonton oraz prażynek krewetkowych.
Sushi należy zamówić z conajmniej 5 dniowym wyprzedzeniem!
Tak właśnie prezentuje się nasza oferta, zdjęcia z sesji zdjęciowej naszego menu cateringowego opublikowane zostaną niedługo na naszych mediach społecznościowych, do których odsyłamy!
Do zobaczenia!