Cześć!
Niedawno informowaliśmy Was o podjęciu współpracy z UNIKAL Men’s Hair Salon. Dziś opowiemy Wam o tym, co samodzielnie przygotowaliśmy z okazji zbliżającego się święta. To wydarzenie jest dla nas szczególnie istotne, ponieważ jest pierwszym od dawna tak dokładnie zaplanowanym eventem.
Nasz zespół wspólnie, opracował dla Was wyjątkowe dodatkowe menu. Od 27.09 do 30.09, czyli pełne cztery dni, będziecie mieli okazję skosztować „typowo” męskich, Polskich dań, w które tchnęliśmy drugie, azjatyckie życie. Już teraz podzielimy się z Wami tym, na co będziecie mogli liczyć wybierając się w tych dniach do naszego lokalu!
Naszą kulinarną podróż, rozpoczniemy od Koreańsko-Polskiej wersji kapuśniaka. Podamy więc zupę na bazie wywaru z policzków wieprzowych, urozmaiconą o domowe kimchi, świeżą kapustę pekińską oraz boczek przygotowany metodą souse vide. Będzie to autorska wersja Polskiego klasyka, która zaostrzy Wam apetyt na pozostałe potrawy.
Wybór dania głównego, zależeć będzie od Ciebie! Jako pierwszą z opcji proponujemy pieczoną golonkę serwowaną po Chińsku, z warzywami stir fry oraz sosem własnym, na bazie piwa, pasty z tajskim chili oraz świeżego imbiru. Jako druga, do wyboru, będzie natomiast kaczka, a mianowicie jej udo, przygotowane techniką souse vide, w towarzystwie warzyw stir fry i sosu opartego o smak Japońskiego wina Choya oraz świeżych, Polskich wiśni.
Ucztę zakończymy wywodzącym się ze starożytnych Chin, deserem Mochi, w kilku wersjach smakowych, abyś mógł porównać i wybrać swój ulubiony wariant. Te podane na zimno ciasteczka ryżowe, wypełnione po brzegi sorbetem lodowym, uatrakcyjniać będzie espuma kokosowo-limonkowa.
Kompozycję kulinarną, wzbogać będą koktajle przygotowane z użyciem, chyba najbardziej kojarzonego z męskością trunku, mianowicie whisky. Do wyboru będziecie mieli trzy alkoholowe pozycje, o trzech stopniach wytrawności. Pierwszą i najmocniejszą opcją, będzie Smoked Old Fashioned- tradycyjna, intensywna mieszanka whisky z cukrem, oraz Angostura Bitter urozmaicona dymem pochodzącym z palonych liści tytoniu oraz kory drzewnej. Drugą, zrównoważoną pod względem wyczuwalności czystych procentów, będzie Cherry Whisky Sour, czyli kwaśno-słodki koktajl wzbogacony domowym, wiśniowym puree. Zamykać listę, będzie nasz słodziak, czyli Tennessee Berry, oparty na bazie musu z owoców leśnych, połączony z jednym z najbardziej rozpoznawalnych kukurydzianych alkoholi- Jackiem Danielsem.
Ślinka już cieknie? Jeżeli chcesz skosztować przygotowanych przez nas zestawów, nie zwlekaj z rezerwacją stolika do ostatniej chwili, ponieważ oferta jest ograniczona i dostępna tylko w lokalu przy ul. Kopernika 2.
Do zobaczenia już niebawem!